Grip op uw dagelijks leven

We leven in een tijd van veel onzekerheid. Het woord crisis valt vaak en dagelijks vernemen we via de media hoe prijzen stijgen. Het dagelijks leven wordt steeds duurder en ook u moet misschien pijnlijke keuzes maken. De situatie is voor iedereen anders, maar voor niemand is het helemaal zorgeloos. Kan ik de vaste lasten nog betalen? Wat doe ik met de boodschappen in de dure decembermaand? Sommige mensen slaan zelfs een maaltijd over vanwege hun beperkte inkomen.

De meeste mensen vinden het lastig om hierover te praten. Gelukkig zijn er diverse regelingen om u verder te helpen als dat nodig is. Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Huurachterstand? Bel Heuvelrug Wonen!

Kunt u de huur niet op tijd betalen? Bel dan met Heuvelrug Wonen, telefoonnummer 0343 536080 en leg uw situatie uit. Samen kunt u afspraken maken om een regeling te treffen en ze kunnen u doorverwijzen naar andere instellingen. Wilt u niet bellen, dan kunt u ook een e-mail sturen naar debiteurenbeheer@heuvelrugwonen.nl.

Grip op geld (voor bewoners in Utrechtse Heuvelrug)

Een inloopspreekuur voor mensen die meer grip willen krijgen op hun geldzaken. Samen kunt u kijken wat de mogelijkheden zijn en hoe u schulden kunt voorkomen.

Doorn: donderdag 10.00 – 12.00 in cultuurhuis Pléade, Kerkplein

Driebergen: dinsdag 10.00 -11.30 uur in de Bibliotheek. Hoofdstraat 164

Amerongen: dinsdag 14.00 – 16.00 uur in de Bibliotheek, Allemanswaard 51

Kijk ook op www.heuvelrug.nl/grip-op-geldzaken

Grip op de knip (voor bewoners in Cothen)

Stichting Binding heeft een inloopspreekuur voor mensen die hun geldzaken willen bespreken. U bent elke dinsdagavond tussen 19 en 20 uur welkom op Steenstraat 14a in Wijk bij Duurstede.

Of u kunt een afspraak maken op dinsdagmiddag. Bel 0343-473070, stuur een Whatsapp naar 06-30627911 of een e-mail naar: gripopdeknip@stichting-binding.nl

Sociaal Raadslieden Zeist

Heeft u een vraag over belastingen, werk, inkomen, uitkeringen of schulden? De sociaal raadslieden helpen bewoners van Utrechtse Heuvelrug gratis en vertrouwelijk.

Bel 030-6924235 van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Kijk ook op www.sociaalraadsliedenzeist.nl of stuur een e-mail naar info@sociaalraadsliedenzeist.nl

Energietoeslag

Mensen met een inkomen tot € 1.300 per huishouden kunnen een energietoeslag aanvragen bij de Regionale Sociale Dienst. Mensen met een bijstandsuitkering krijgen deze toeslag automatisch. Anderen kunnen dit zelf aanvragen. Kijk hiervoor op de website https://www.rsdkrh.nl/

Wij hopen dat we u met deze informatie een stukje op weg hebben geholpen. De informatie is ook terug te vinden op de website van de HBV: www.hbv-heuvelrugwonen.nl/.

Denk niet ‘dat is voor mij niet weggelegd’. Onderneem actie en neem tijdig contact op met deze organisaties. Ze zijn ervoor!

Hans Hillebrand

namens het algemeen bestuur van

HBV Heuvelrug Wonen